header-mobilweb2

Om oss

Välkommen till oss!
Mitt namn är Jenny och jag bor strax utanför Stockholm, Sverige, i Håbo-Tibble tillsammans med Vintra och Okra
Djur har alltid varit en naturlig del av livet. Under uppväxten bode jag praktiskt taget i stallet. Både på ridskolan, i stallet på landet och med travhästar på tävlingsbanan. Min första hund var en Doberman när jag var 16 år gammal. Sen kom studier emellan ett tag och jag fick min första Ridgeback flyttade in 2007.

Min första Ridgeback var Vimla. Ingen hund kommer någonsin att lära mig så mycket som hon gjorde. När hon bara var 16 veckor så bröt hon benet. Och vårt liv tillsammans tog en enorm vändning. Från den dagen var det rehab flera timmar om dagen under flera år, för att fortsätta för resten av hennes nästan nio år långa liv.
För att kunna ge henne bästa möjliga liv började jag att utbilda mig inom friskvård och rehabilitering för hundar. Flera kurser som: Friskvårdskonsulent för hund på Hundkuranten, som innehöll fysträning, kost, anatomi och massageutbildning mm. För att slutligen utbilda mig till Fysioterapeut för hund på Redog i Sverige.
Idag äger och driver jag Hundsimmet.se en rehab / träningscenter för hundar sedan 2013.
2013 var också året då Vintra flyttade in. En sjukt härlig och glad liten virvelvind som satt guldkant på vår vardag sedan första dagen. Läs mera om henne på hennes egna sida...

Men min huvudsakliga sysselsättning är industridesigner och fotograf. Jag arbetar på frilansbasis som och mina kunder är allt från små företag och uppfödare till större kunder som Svenska Kennelklubben - SKK och BMW Motorrad i Tyskland.

Sedan våren 2018 sitter jag även som Ledamot i AUK - Avels och Uppfödarkommitén i SRRS.

2016-2017 SKK's Uppfödarutbildning, SKK 
2019 Hundavel och genetik - en fördjupningskurs, SKK (Svenska Kennelklubben) 


Hos mig föds hundarna upp mitt inne i mitt hem. Jag vill att mina valpar ska växa upp tillsammans med oss och höra vardagligt skrammel och ha mänskligt kontakt från dag ett. Vintra har en lugn plats där hon boar med sina valpar och hon väljer sen själv när hon vill gå in och ut ur valplådan och valprummet. 
Som uppfödare är mitt mål att föda upp friska sunda hundar!
Jag vill jag vara där för att stödja alla mina valpköpare, både i nöd och lust som vi säger ;)

Välkommna att titta runt på hemsidan och tveka inte att kontakta mig om ni har några frågor och funderingar kring rasen eller om ni vill ha en familjemedlem!

Välkomna!

Mina utbildningar

  • Hundavel och genetik - Fördjupningskurs, SKK
  • SKK's Uppfödarutbildning
  • Fysioterapeut för hund (Redog)
  • Friskvårdskonsulent för hund (Hundkuranten)
  • Hundmassör (Hundkuranten)

Jag är medlem i: